17.10.11

Oude sweater wordt nieuwe pull


Nu het een beetje kouder begint te worden heeft O dringend extra pulletjes nodig.  Ik maakte hem gisteren een turquoise pull uit één van mijn oude sweaters.  Ik gebruikte dit patroontje, maar voegde een stretch-driehoekje toe in de nek zodat zijn hoofd er gemakkelijk door kan.  O vindt het niet leuk om halverwege vast te zitten, dus toch maar iets ruimer gemaakt en dat gaat nu heel vlot over het hoofd.  Dit was de eerste keer dat ik mouwtjes instak - oef - en een kapje maakte - oef!  Met het kapje toch wat gesukkeld, maar ik denk dat het gewoon wat laat aan het worden was (lees middernacht).  De boordjes rond de mouwen en onderaan zijn gerecycleerd van de sweater.  De voering voor de kap en het zakje op de buik komt van een zacht hemd gevonden in de kringloopwinkel.  Dankzij de karootjes is het geheel een beetje meer 'jongetje', want turquoise zou natuurlijk ook gemakkelijk voor een meisje kunnen.


En ondertussen zit de nieuwe pull al in de was, want hij moest aan voor ontbijt én lunch en dat overleefde hij niet!

2 opmerkingen:

  1. Hey Sarah, super mooi!! Ook leuke stoffenkeuze! Moeilijk? Lijkt me wel handig met zo'n stappenplan! Voor kleertjes heb ik me enkel aan de burdapatronen gewaagd. Wel handig, ook te bestellen op internet. Je krijgt ze in de bus, en niet in je mailbox.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hei! Merci - zeker proberen want niet moeilijk hoor. Ik was gewoon moe, maar te koppig om te stoppen ;). PDF is leuk als het van Amerika moet komen. O's salopetje was van Burda en dat viel inderdaad goed mee. Het misbaksel dat slaapding werd gaat donderdag mee naar de les, was een patroon van Newlook... 'k Hoop dat het met een beetje uitleg van de juf beter lukt!

    BeantwoordenVerwijderen

Hi!
I love reading your thoughts, ponderings and musings! So do leave me a little note :). Thank you, S.