4.1.12

Pincushion (and give-away)

Frambooske begint het nieuwe jaar met een nieuw speldenkussentje.  Losjes gebaseerd op de kaft van het Zakka Style boek, waarin ik wel graag eens zou snuisteren.  Gemaakt van turkoois vilt, een stofje van toen en op de achterkant een stoer karootje om alles mooi in balans te houden.  Het was ook de eerste keer dat ik me aan paspel waagde.

Frambooske starts the new year with a new pincushion - I actually didn't have one yet!  The design is loosely based on the front page of the Zakka Style book, a book I'd really like to have a look in.  This little cushion is made of turquoise felt, some fabric from then, and tartan check on the back to balance everything nicely.Frambooske maakte ook een tweede versie, eentje met schattige eekhoorntjes erop.  Deze wordt weggegeven!

Frambooske also made a second version, one with two very cute squirrels on.  This one will be given away!


Meedoen om het Eekhoorn speldenkussentje te winnen is gemakkelijk:

*   Schrijf een berichtje hieronder en vertel mij welke naaiprojectjes op jouw to-do lijstje staan in 2012 (en dus waarvoor je dit kussentje nodig hebt :).  *


It's easy to enter the Squirrel pincushion give-away:

*  Leave a comment under this post and tell me a little bit about which sewing projects are on your to-do list in 2012 (and so why you need this little cushion :).  *Meedoen kan tot en met zondag 15 januari!

Closes Sunday 15th January!

9 opmerkingen:

 1. Jennifer V C04-01-12 17:53

  Hey ! mijn eerste naaiproject ooit was in december : heb alle decoraties voor in mijn kerstboom zelf gemaakt met een paar A4tjes vilt , knopen die ik al jaren bijeenhoud , linten van pralinedozen , voor vulling een kussen opengeknipt etcet. Project 2 net begonnen : een beertje , ik knipte hiervoor een hemd van mijn partner aan stukken :) Nu gebruik ik als "pincushion" de zetel en als ik niet oppas ga ik er pardoes bovenop zitten , dus heb wel echt een speldenkussen nodig. Als mijn beertjes lukken vraag ik voor mijn verjaardag een stikmachine :)
  So PICK ME :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een lange lijst : allereerst een kledingstuk voor mezelf waarmee ik op straat durf komen, een hoes voor mijn naaimachien en overlock (jawel gerief genoeg), een overtrek met paspel voor de matras die een leesmatras wordt, ... Dus zo'n mooi speldenkussentje zou hier niet misstaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. What a charming pin cushion! This year I am eager to make some denim baby bibs (my little girl will be needing them soon!) and work on using up fabrics in my stash with some quilts.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een prachtig speldenkussentje, ik waag graag mijn kans! Ik heb nog een paar tassen en rokjes op de planning staat en verder zie ik nog welke ideeën er in 2012 nog voorbij komen waaien. Het speldenkussentje zal in elk geval goed van pas komen! Veel naaiplezier en inspiratie gewenst in 2012!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi, hoi, dank voor je leuke berichtje op mijn blog! ik doe graag mee met je give away en zet een linkje op mijn blog.
  naaiprojectjes voor 2012?
  met stip op 1: een speldenkussen !!! (misschien hoeft dat nu iet meer?)
  en dan: zomerjurkjes voor de meisjes, kraamkadootjes, een jurk of rok voor mijzelf, een lappenpop lijkt me ook zo leuk om eens te doen, rokjes voor de meisjes, verkleedkleren.....plannen genoeg...nu nog tijd zoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo, dat is een mooi speldenkussen, en dat heb ik nog niet... dus ik doe graag mee!
  Op dit moment ben ik bezig aan een rok voor mezelf. Dan moet ik werken aan een handtas, een babydeken en speelkubus, verkleedkleren voor de kinderen, en een paar tassen voor Van Katoen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook ik doe mee :-)
  Wegens niet mee zwanger eindelijk eens een rok voor mezelf.
  Een handtas voor mezelf (waarvan ik de bamboe hengsels van een oude recupereer, ze liggen hier al veel te lang in de kast)
  Een broek voor de oudste - in veelvoud, met rekkers, want de zindelijkheidstraining komt er dit jaar aan.
  Zomerhoedjes voor de meisjes.
  Vlaggenlijntjes, dekentjes e.a. geboortekadootjes.
  Vilten keukenspeelgoed.
  Toilettas of andere ritstasjes om de ritsengruwel te overwinnen.
  Broche voor de zus.
  Een kussenovertrek mét paspel (voor het kussen van 1 op 1 m dat hier al heel lang ligt).
  Zo weinig mogelijk biais.

  Een zalig, creatief jaar toegewenst!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi hoor, en zo netjes ook. Nu stamt mijn speldenkussen nog uit de tijd dat ik thuis woonde en mijn moeder stukjes quilt over had... Aan een kant zit al een gat, dus ik gebruik al jaren de bruine achterkant. Een speldenkussen is niet een werkje waar je per se zo voor gaat zitten. Maar ik ben dus erg blij dat jij dat wel gedaan hebt, mooi hoor.
  Komend jaar wil ik van alles:
  - een rokje naaien voor dochter voor over haar petticoat, omdat ze het nu nodig vind om alleen in haar petticoat naar school te gaan
  - een set nieuwe ovenwanten, de vorige heb ik doorgebrand en die waren zo mooi lang...
  - nieuwe gordijnen voor de kamer van de jongste (maar gordijnen naaien staat ook nooit hoog op mijn prioriteitenllijstje)
  - een blouse van een mooi recyclebaar overhemd (ik heb er al een van mijn man op het oog, maar die is pas nieuw;-) voor een van de jongens.
  - een laptophoes...
  - nieuwe dekbedhoezen,maar dan moet eerst onze slaapkamer geverfd zodat ik weet welke kleur.
  - misschien nog wel iets leuks... het jaar is nog lang!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het eerste naaiprojectje voor dit jaar zit er al op, maar ik wil nog wel een paar dingen gaan maken, waaronder een rok voor mezelf, kleedje voor mezelf, ... En toevallig heb ik geen speldenkussentje, en vind ik dat van jouw superleuk!

  BeantwoordenVerwijderen

Hi!
I love reading your thoughts, ponderings and musings! So do leave me a little note :). Thank you, S.